Per 1 augustus as vertrekt Mizzi van der Pluijm bij Uitgeverij Atlas Contact en zal Chris Herschdorfer haar positie overnemen. Hiertoe is in goed overleg besloten.

Mizzi: “Ik ga met pijn in mijn hart weg bij Atlas Contact. Ik vind het een grote eer de afgelopen 30 jaar voor zulke goede schrijvers en medewerkers te hebben mogen werken. Maar VBK en ik denken te verschillend over de toekomst van de literaire uitgeverij waardoor het beter is om nu uit elkaar te gaan. Ik ga aan de slag bij de jonge onafhankelijke uitgeverij Das Mag, waar ik samen met de huidige uitgevers smoel ga geven aan hun idealen."

Chris: “Het is een grote eer om me voor Atlas Contact te mogen inzetten. Na een periode van 18 jaar leiding te hebben gegeven aan de uitgeverij Ambo Anthos, is het een mooie kans om nu de overstap te maken naar dit fantastische fonds met bijzondere auteurs.”     

Wiet de Bruijn, algemeen directeur van uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning: “Ik vind het heel jammer dat Mizzi vertrekt. Zij heeft ongelooflijk veel betekend voor haar auteurs, de medewerkers van Atlas Contact en VBK. Tegelijkertijd is het goed nieuws dat Chris haar zal opvolgen. Chris heeft bij Ambo Anthos als geen ander laten zien dat hij geweldig kan samenwerken met goede auteurs, een succesvolle uitgeverij kan leiden en zo een waardig opvolger is van Mizzi. Ik wens zowel Mizzi als Chris veel succes bij respectievelijk Das Mag en Atlas Contact toe.” 

VBK zal zich de komende tijd richten op het versterken van zijn positie als marktleider. Het zijn van marktleider is noodzakelijk om verder te kunnen investeren in nieuwe (digitale) technologieën en omdat ook andere grote partijen als Amazon en BOL.com hun positie versterken.