Het platform voor publicatie en media professionals Het platform voor publicatie en mediaprofessionals

Alles over:
innovatie

Case Studies

 • Smart Publishing 2017

  Smart Publishing 2017 23 januari 2017

  Hoe behalen mediabedrijven en -merken inmiddels serieuze extra omzet uit ‘Big Data’? En hoe verhogen uitgevers de betrokkenheid van mensen bij hun mediamerken tot op het punt waar een betaalrelatie ontstaat? Deze vragen worden uitgebreid beantwoord in de Case Study ‘Smart Publishing 2017’.

 • Print Procurement 4.0: naar besparingen op drukwerkinkoop

  Print Procurement 4.0: naar besparingen op drukwerkinkoop 14 november 2016

  Benchpool is een nieuwe tool waarmee uitgevers substantieel kunnen besparen op de kosten van inkoop van rotatiedrukwerk en op de efficiency van de begeleidende processen. In deze branded Case Study wordt het fenomeen Print Procurement 4.0 toegelicht en wordt vervolgens de werking van Benchpool uitgelegd. 

 • Customer Relationship Management: de casus Malmberg

  Customer Relationship Management: de casus Malmberg 29 september 2016

  Magnus Red gaat diep in op het dynamische vakgebied 'Customer Relationship Management'. Daarbij wordt grotendeels ingezoomd op de casus Malmberg. Deze educatieve uitgeverij ging over op een cloud based CRM en kan klanten daardoor proactiever en verfijnder bedienen.  

 • Wat uitgevers moeten weten over chatbots

  Wat uitgevers moeten weten over chatbots 6 mei 2016

  Facebook’s openstelling van haar chatplatform Messenger voor bots markeert het begin van een paradigmaverandering op het gebied van marketing én media. In een nieuwe Case Study leest u alles wat uitgevers moeten weten over chatbots.

 • e-mailmarketing voor uitgevers

  e-mailmarketing voor uitgevers 10 november 2015

  Namens e-mailmarketingspecialist Blinker biedt Mediafacts u gratis een branded Case Study aan over e-mailmarketing en marketing automation. Het betreft een studie die ingaat op de voordelen van de inzet van deze kanalen voor uitgeverijen, zoals klantbehoud en cross- en upsell-mogelijkheden. Tips worden in de Case Study afgewisseld met visies, interviews en een casus: e-mailmarketing door F&L Publishing uit Nijmegen.  

 • Recap Uitgeverscongres!

  Recap Uitgeverscongres! 7 juli 2015

  Op 11 juni vond het Mediafacts Uitgeverscongres plaats. Inmiddels is het zover: alle sessies van dit boeiende congres zijn in een fraai design samengevat in een Case Study met artikelen, veel foto’s en diverse video’s. Ook zijn de meeste presentaties van de sprekers hierin beschikbaar gesteld. Een mooi cadeautje dus voor uitgeef-minnend Nederland en Vlaanderen!

 • Blogposts over innovatie

  Over MediaFacts

  Mediafacts is een onafhankelijk platform over publishing en mediamanagement. Centraal staat de vraag hoe uitgevers hun businessmodellen kunnen optimaliseren in reactie op veranderingen in het mediagebruik van consumenten en - bijgevolg - in de media-inzet door adverteerders.

  Verder lezen

  Adverteren op MediaFacts

  Adverteren op 1 of in alle uitingen van Mediafacts? Dat kan! Bereik een groot professioneel publiek binnen uw vakgebied met 1 of meerdere van onze advertentie mogelijkheden.

  Meer over adverteren

  MediaAlert!

  Met uw inschrijving voor de nieuwsbrief van Mediafacts ontvangt u twee keer per week een overzicht van alle belangrijke berichten uit de mediabranche.

  Aanmelden