Audax Groep en sociaal logistiek netwerk Homerr zijn een samenwerking gestart voor het duurzaam bezorgen en retourneren van pakketten. In deze samenwerking bundelen Audax en Homerr de krachten op het gebied van e-commerce, netwerk en logistiek. Inmiddels zijn 100 winkels uit het portfolio van Audax aangesloten bij Homerr, waaronder vestigingen van Bruna en AKO, en verzorgt Audax Logistiek het transport.

  

Nieuwe kijk op pakketbezorging

Audax Logistiek gaat pakketten bezorgen en ophalen bij de aangesloten Homerr ServicePunten (in winkels) of bij de particuliere Homerr BuurtPunten in Nederland. Op deze manier maken Homerr en Audax gezamenlijk slim gebruik van de bestaande dagelijkse logistieke routes en wordt er meer bezorgcapaciteit gecreëerd, zonder extra wielen in te zetten. De innovatieve samenwerking tussen Audax en Homerr is ontstaan doordat beide partijen geloven in het combineren van vervoersstromen om zo het aantal bestelbussen op straat te verminderen.

 

Mark-Jan Pieterse, medeoprichter Homerr: "Homerr is opgericht met het doel om pakketbezorging sociaal en duurzamer te maken. De groei van online bestellingen blijft zorgen voor druk op de last mile capaciteit, met meer bestelbusjes en drukte in de straat. Wij zijn dan ook verheugd met deze samenwerking. Samen met Audax zijn we in staat om op een duurzame manier ons hele netwerk van BuurtPunten en ServicePunten te ontsluiten en meer locaties aan te bieden voor buurtgenoten. Door gebruik te maken van bestaande capaciteit voorkomen we dat er extra wielen de weg op gaan en dragen we bij aan een duurzame en betaalbare pakketbezorging in Nederland."

 

Casper de Nooijer, CEO van Audax Groep: "Audax en Homerr hebben de gezamenlijke doelstelling om zo veel mogelijk logistieke stromen te combineren. Als logistieke retailer kunnen wij door het verhogen van de efficiency zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot."

 

Audax Groep verwacht het aantal Homerr-distributiepunten binnen haar eigen distributienetwerk de komende maanden verder uit te breiden. Diverse nationale en internationale webshops, zoals Vinted en Frank.nl maken gebruik van deze duurzame bezorging. Thomas Plantenga, CEO Vinted: "Wij geloven in duurzame  bezorging. Het innovatieve en sociale karakter van de dienstverlening van Homerr sluit naadloos aan bij onze doelstellingen."

 

Over Audax Groep B.V.

Audax is al bijna 75 jaar dienstbaar aan uitgevers. Anno 2020 helpt het tevens fabrikanten, groothandels en importeurs van alledaagse artikelen met research, logistiek en distributie. Audax is voor de producent van alledaagse artikelen - van huishoudproducten tot tijdschriften - de slimme snelweg naar de consument via verkooppunten, distributiepunten én media - en weet waar in Nederland en België een product de grootste kans van slagen heeft. Zowel fysiek als online. Audax levert bijna dagelijks aan ruim 170 eigen winkelpunten, 880 franchisewinkels en in totaal 5.400 buurt- en distributiepunten, waaronder verschillende retailers. De (online) winkelpunten van Audax zijn onder andere AKO, Bruna, The Read Shop, Marskramer, Plantage, Toys2Play, Schiphol, treinstations, de boekenwinkels van de Bijenkorf en BookSpot. Ook via de post weet Audax de consument te bereiken; met een eigen mediaportfolio van 11 titels (waaronder Weekend, Vriendin en Santé) goed voor ruim 3 miljoen lezers per maand in Nederland en België. Online hebben de titels van Audax ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand en meer dan 200.000 volgers op sociale media. Dit zijn ideale podia (zowel online als offline) om de gemaksproducten onder de aandacht te brengen. Door deze sandwichformule voor zakelijke klanten brengt Audax - met bijna 1.300 fte, werkzaam in de hele keten - alle voorwaarden om duurzaam te kunnen verkopen bij elkaar.

 

Over Homerr B.V.

Homerr gelooft dat online shoppen nog leuker, makkelijker en 'schoner' kan. Dit doen zij door het creëren en faciliteren van een sociaal logistiek netwerk, waarmee de problematiek van de pakketbezorging wordt opgelost. Hierbij kan de consument buiten reguliere openingstijden om, via het Homerr netwerk, het pakket in ontvangst nemen bij een Homerr Service- of BuurtPunt nabij. Gemak, controle, efficiëntie en verminderde CO2-uitstoot zijn belangrijke drijfveren geweest voor de oprichting. Inmiddels zijn er meer dan 3.500 Homerr Buurt- en ServicePunten in heel Nederland aangesloten bij Homerr en werkt Homerr samen met verschillende logistieke dienstverleners samen. Homerr is opgericht door Juriaan Matthijssen en Mark-Jan Pieterse. Zowel het Homerr-netwerk als Homerr groeien snel. Particulieren en (lokale) retailers, aangesloten bij het Homerr-netwerk, kunnen door middel van een app aangeven dat ze bereid zijn om tegen een kleine vergoeding pakketjes te ontvangen voor buurtgenoten. Daarmee heeft Homerr het grootste buren-afhaal-netwerk van Nederland.