Tegenwoordig is het belangrijk dat je kantoorruimte aan de laatste trends voldoet. Dit is niet alleen beter voor je huidige personeel, maar kan ook meewerken aan het aantrekken van nieuw personeel. Hoe weet je echter wat de huidige trends zijn? SKEPP legt je in dit blog uit wat de trends van 2019 zijn.

 

#1: je werkplek als community

Je kantoor is niet alleen maar je werkplek, maar ook je ‘community building’. Binnen je kantoorpand kan je dus een netwerk opbouwen en kiezen voor coworking. Het is dus belangrijk dat je hierop inspeelt en zorgt voor verschillende coworking-ruimtes, in bijvoorbeeld een kantoorruimte in Amsterdam.

 

#2: Concentratieruimtes

Concentratieruimtes zijn er in alle vormen en maten. Werknemers hebben, door de opkomst van kantoortuinen, meer behoefte aan ruimtes waar zij in alle rust en stilte hun werk kunnen doen. Dit kunnen kleine ruimtes zijn, waar ze alleen zitten, maar ook grotere ruimtes. Deze doen vooral denken aan de bibliotheek van vroeger, waar complete rust heerst.

 

#3: Het werk als belevenis

De laatste jaren hoor je steeds vaker het begrip werkplekbeleving, wat inhoudt dat werknemers de werkplek als belevenis zien. Hier voelen ze zich gewaardeerd en kunnen ze productief werken. Werkplekbeleving kan je creëren met goede koffie, een beveiligde fietsenstalling of een fitnessruimte in bijvoorbeeld een kantoorruimte in Amsterdam.

 

#4: Ergonomisch is het keyword

Als je een kantoorruimte ergonomisch inricht, houd je rekening met het welzijn van je werknemers. Enkele ergonomische kantoormeubelen zijn verstelbare bureau’s en ergonomische bureaustoelen. Deze kantoormeubelen kunnen bijdragen aan het verminderen van het ziekteverzuim.

 

#5: Kies voor karakter

Een kantoorruimte mag tegenwoordig hip en trendy zijn. Niemand wil in een deprimerende kantooromgeving werken. Maak dus gebruik van kleuren, accessoires en vooral niet te vergeten: planten. Ook is het van belang dat er loungeplekken zijn, waar je werknemers even snel een kop koffie kunnen drinken of kunnen overleggen.

 

 

 

#6: Let op de privacy-wetgeving

Na het in werking treden van de AVG-wetgeving is het, zeker op de werkvloer, van belang dat alle gegevens en informatie veilig bewaard worden. Zorg er dus niet alleen voor een beveiligde online cloud, maar ook voor fysieke archiefkasten met een slot.

 

Nu je op de hoogte bent van de trends op het gebied van kantoorinrichting, kun je aan de slag met jouw kantoorruimte! Heb je hier liever hulp bij, schakel dan de specialisten van SKEPP in!