De genomineerden voor de categorieprijzen van de ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ en de ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ editie 2024-2025 zijn bekend! Tijdens de stemperiode hebben consumenten ruim 230.000 beoordelingen gegeven over meer dan 500 retailers. En niet zonder resultaat: maar liefst 120 retailers maken kans op één van de categorieprijzen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er weer een mooi aantal nieuwkomers tussen de genomineerden te vinden, waaronder Plein.nl, Cloudpillo, Flying Tiger, Triumph, Livera, Dille & Kamille, Norah en Top1Toys.

Het aspect prijs blijft belangrijk voor consumenten

De consument geeft bij de beoordeling van haar favoriete retailer onder andere een oordeel over de prijs, het assortiment, de service en het koopgemak. Voor zowel winkelketens als webshops hecht de consument nog steeds het grootste belang aan het aspect prijs, bij de webshops ligt dit belang nog altijd iets hoger dan bij de winkelketens. Het aspect assortiment volgt dicht op prijs bij winkelketens, gevolgd door deskundigheid en koopgemak. Bij webshops hechten consumenten naast prijs ook de meeste waarde aan assortiment, gevolgd door informatievoorziening en service.

Wie gaat er met een award naar huis?

De uitreiking van de categorieprijzen vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 september op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Onderstaande retailers zullen deze dag in spanning afwachten of ze met een award naar huis gaan.

Genomineerden Beste Winkelketen van Nederland 2024 - 2025

Gerangschikt op alfabetische volgorde

Genomineerden Webshop Awards van Nederland 2024 - 2025

Gerangschikt op alfabetische volgorde