De winnaars voor de ‘Beste Folder Awards’ 2024 zijn bekend! Dit jaar waren er drieëntwintig folderaars die kans maakten op een categorieprijs. Welke folders bekroond werden met een award, ontdekten we vandaag tijdens de uitreiking bij Q&A Retail in Amersfoort.

In totaal zijn er tijdens de stemperiode ruim 86.000 beoordelingen gegeven door consumenten. Tijdens de verkiezing beoordeelden consumenten zowel papieren als online folders op aspecten als aanbiedingen, opmaak en overzichtelijkheid. De genomineerde folder met het hoogste corrigeerde eindcijfer is de winnaar van de titel 'Beste Folder Awards' geworden binnen de betreffende categorie. In elke categorie wordt zowel een papieren folder als een online folder bekroond.

Welke folders (online en papier) zijn de winnaar?

Papieren folders

Bouwmarkt, tuin & dier Groenrijk
Elektronica Electro World
Persoonlijke verzorging Kruidvat
Slapen / wonen Xenos
Supermarkt / slijterij Dirk
Warenhuis HEMA

De winnaar van de overallprijs voor de papieren folder is Dirk geworden.

Online folders

Bouwmarkt, tuin & dier Groenrijk
Elektronica Electro World
Persoonlijke verzorging Kruidvat
Slapen / wonen Xenos
Supermarkt / slijterij Albert Heijn
Warenhuis HEMA

De winnaar van de overallprijs voor de online folder ging naar Albert Heijn.

 

Vakprijzen
Er werden naast de consumentenprijzen ook twee vakprijzen uitgereikt: één aan een papieren folder en één aan een online folder. Deze vakprijzen staan los van de consumentenprijzen. Een deskundig jurypanel heeft genomineerden aangedragen, welke tijdens een juryoverleg besproken én beoordeeld zijn. Hier is, voor zowel papier als online, een top 3 en een winnaar uitgekomen. De vakjury award voor de papieren folder is naar HEMA gegaan. De overige genomineerden voor deze award waren Blokker en Jumbo (in alfabetische volgorde). De vakjury bekroonde daarnaast Casa met een award voor de online folder. De andere kanshebbers voor deze award waren HEMA en Praxis (in alfabetische volgorde).