‘What it Takes’ van Sarina Wiegman en Jeroen Visscher is gekozen als Helden Sportboek van het Jaar. Het boek geeft een unieke inkijk in Sarina’s coachingfilosofie, waarin vastberadenheid, teamwork en wederzijds respect de boventoon voeren. Als pleitbezorger voor gelijke rechten en kansen schetst ze een toekomst voor het voetbal waarin iedereen – ongeacht geslacht of afkomst – de mogelijkheid heeft om te schitteren op het veld.

De winnaar werd op dinsdag 23 april bekend gemaakt door Barbara Barend tijdens de uitzending van Goedemorgen Nederland.

In totaal waren tien sportboeken, die de afgelopen twaalf maanden werden uitgegeven, genomineerd. Tussen 4 april en 11 april was de eerste stemronde. De drie boeken met de meeste stemmen, gingen door naar de tweede stemronde, die tot en met 18 april liep. Na What it Takes kregen Kameraden van Mikos Gouka en The Champ van Koen Santvoord en Pieter de Jongh de meeste stemmen.

Eerdere winnaars
Vorig jaar kreeg Lourdes aan de Maas, het boek over Feyenoord van Martijn Krabbendam en Michel van Egmond, de meeste stemmen. Eerdere winnaars van de Helden Sportboek van het Jaar-verkiezing waren verder: Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, Boskamp: Leven met Feyenoord’ van André van Kats, ‘Rico’ van Leon Verdonschot en ‘Nouri, de belofte’ van Henk Spaan.