Mooie start nieuwe redactionele formule voor de jonge vrouw van vandaag
 

CosmoGIRL! heeft voor de eerste editie van 2020 de inspirerende Michaela DePrince in de schijnwerpers als bijzonder coververhaal. De 25-jarige tweede soliste van Het Nationale Ballet vertelt haar heftige, maar positieve verhaal. Het vernieuwde CosmoGIRL! spreekt lezeressen op een toegankelijke en verrijkende manier aan, met behoud van diepgang.

 

"Ik wil de wereld verbeteren en zorgen dat de volgende generatie het makkelijker heeft."

Michaela DePrince

 

CosmoGIRL! kiest voor elk nummer een inspirerend thema waarvoor ook in de coverstory extra aandacht is. Zo begint 2020 met "The Boss Babe Edition". De kracht en weerbaarheid van Michaela DePrince zijn in deze editie onmogelijk te missen.

 

Een bron van inspiratie voor jonge vrouwen

Michaela's positieve en opbeurende energie schijnt door in haar interview met CosmoGIRL! en is met name bijzonder vanwege haar complexe achtergrond. Michaela is opgegroeid in een weeshuis in Sierra Leone, waar ze tijdens de burgeroorlog beide ouders verloor. Door haar pigmentziekte vitiligo, een aandoening waarbij vlekjes op de huid ontstaan, werd ze voortdurend gepest en zelfs mishandeld. Met behulp van Amerikaanse adoptieouders lukte het Michaela om haar droom te realiseren en balletles te volgen o.a. aan de prestigieuze American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School in New York. In 2013 begon de talentvolle Michaela haar carrière in Nederland bij Het Nationale Ballet, waar volgens haar al veel diversiteit in lichaamstypes was, maar diversiteit in huidskleur ontbrak. Ze wilde een bijdrage leveren aan het veranderen van de balletindustrie, door donkere ballerina's zichtbaarheid te geven en zich meer welkom te laten voelen. Michaela vertelt hoe Het Nationale Ballet haar hierin ondersteunt. In Nederland mocht ze bijvoorbeeld voor het eerst een bruine panty aan op het podium, iets wat lang als ondenkbaar werd beschouwd.

 

Omhoog knokken

In dit interview deelt Michaela interessante, soms schokkende anekdotes over haar dagelijkse leven, carrière en ervaringen met het zich buitengesloten voelen. Ze vertelt bijvoorbeeld over de voordelen en nadelen van 'opvallen' - ook in de balletwereld - door achtergrond, huidskleur of fysieke eigenschappen; en hoe ze zich omhoog knokte als zwarte ballerina. Binnenkort krijgt ze misschien de kans om op haar jonge leeftijd al gepromoveerd te worden tot eerste soliste van Het Nationale Ballet; maar hier eindigen haar dromen niet. Zo hoopt Michaela anderen verder te kunnen helpen door ooit een kunst- en balletschool in Sierra Leone te openen of mensenrechten te gaan studeren.

 

Ondernemerschap, fashion en identiteit

Ondernemerschap, activisme, fashion, cultuur, identiteit, geestelijke gezondheid en inclusiviteit: CosmoGIRL! biedt verhalen en rubrieken over belangrijke hedendaagse kwesties waar jonge lezeressen over kunnen - en willen - leren. De woorden van Michaela DePrince passen hier precies bij: "Zo lang je naar jezelf luistert en doet wat jij belangrijk vindt, kun je zo zelfverzekerd mogelijk zijn." De lezeressen van CosmoGIRL! zijn dynamische millennials die waarde hechten aan vrijheid en houden van een uitdaging.

 

"We zijn onwijs trots op onze samenwerking met Michaela DePrince. Michaela is alles waar CosmoGIRL! voor staat: sterk, ambitieus, inspirerend en een echte dreamchaser. Ze is hét bewijs dat je dromen kunnen uitkomen als je er hard genoeg voor werkt. We hadden ons geen betere covergirl kunnen wensen voor het Boss Babe issue", aldus Ivana Batstra, hoofdredacteur CosmoGIRL!. 

 

Over CosmoGIRL! 

CosmoGIRL! is hét mediamerk voor jonge vrouwen en wordt uitgegeven door Audax. CosmoGIRL! is Born To Lead. De? community die jonge vrouwen helpt op de bumpy road naar womanhood. CosmoGIRL! inspireert, ondersteunt, motiveert en staat anytime, anywhere voor hen klaar. Van studie-/carrie?rekeuze en mental health struggles tot het stylen van een on-trend outfit en het uit de kast komen voor je familie: CosmoGIRL! always has your back. Met onderwerpen als seksualiteit, identiteit, fashion en beauty, en politiek en feminisme is CosmoGIRL! niet alleen food for soul, maar ook he?t bewijs dat meisjes de hele wereld aankunnen. CosmoGIRL leidt de jonge vrouw naar haar volwassenheid. En yes, you can be feminine and a feminist. https://www.cosmogirl.nl/.