Op 1 september 2019 zal Bart Wessels aantreden als nieuwe directeur van de KNNV Uitgeverij. Deze uitgeverij - voortgekomen uit de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, maar al decennia zelfstandig - heeft een programma voor de echte natuurliefhebber. De veldgidsen en de basisgidsen behoren tot de top van wat er in ons taalgebied verkrijgbaar is.

Bart is werkzaam geweest in allerlei functies in het boekenvak: boekhandelaar, productmanager bij BOL, category manager bij ECI en de afgelopen tien jaar in diverse functies bij Singel. Momenteel is hij succesvol als uitgever van Volt, een imprint van Singel. Met deze aanstelling gaat een wens voor hem in vervulling: hij is actief natuurliefhebber en kan zo zijn inhoud en het uitgeven combineren.

Bart volgt Klaas de Boer op, die na het vertrek van de directeur eind 2018 de taak als interimmer waarnam. Klaas zal verder gaan met zijn werk als headhunter en adviseur voor de publishing sector.

KNNV Uitgeverij zal onder Bart nieuwe wegen inslaan en ook de distributie verder uitbouwen. In 2019 werd al overgeschakeld naar Veltman voor de boekhandel, het belangrijkste kanaal. Daarnaast wordt samengewerkt met natuurorganisaties en heeft de uitgeverij ook een eigen bestand opgebouwd van natuurliefhebbers.