Bureauvijftig, het creatieve bureau dat gespecialiseerd is in ouderenmarketing, neemt per 1 januari 2020 televisiezender ONS over van Just Media Group. Met de overname kunnen zij hun kennis van de 50+ doelgroep inzetten om deze kansrijke, groeiende groep consumenten nog beter te bereiken en te voorzien van een interessant media aanbod. ONS heeft een bereik van 1,5 miljoen kijkers per week en is te ontvangen in ruim 4,6 miljoen Nederlandse huishoudens.

Bureauvijftig doet al ruim 13 jaar voortdurend onderzoek in hun eigen Nationale 50Plus Panel (6000 leden) naar de groeiende doelgroep en weet daardoor als geen ander wat hen beweegt en waar zij behoefte aan hebben.

Eerder produceerde zij al de succesvolle TV programma's Ouwe Jongens Smørrebrød en Love for the Campsite met onder andere presentator Ron Brandsteder, die werden uitgezonden op ONS. Volgens Floris Venneman, Partner en mede-eigenaar van Bureauvijftig is daarmee het zaadje gepland: “Het aantal ouderen neemt toe en er is eigenlijk te weinig echt leuk, interessant en kansrijk media aanbod voor deze doelgroep. Dat gaat nu veranderen. Met ONS kunnen we de komende jaren vijftig plussers mooie content aanbieden”. 

Over Bureauvijftig
Dag in dag uit is Bureauvijftig bezig met het begrijpen van de 50+ doelgroep. Zij ontwikkelen strategieën voor merken en organisaties om de doelgroep nog beter te begrijpen en te bereiken. Zij hebben een ander, eigen perspectief op ouder worden. Ouderen vormen een kleurrijke, kansrijke doelgroep, die betekenis wil geven aan het leven en midden in de maatschappij staat. En niet onbelangrijk: inmiddels behoort de helft van alle volwassenen in Nederland tot deze groep.

Over TV-zender ONS
ONS is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series zoals Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen?, Oh Moeder wat is het Heet en nieuwe programma’s als Ouwe Jongens Smørrebrød en Love for the Campsite. ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van ZIGGO en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.