Cinekid Festival 2021 van 13 t/m 31 oktober in Amsterdam en 30 steden door het hele land


Bekijk
hier de trailer van Cinekid 2021!

Cinekid biedt kinderen (en hun ouders) het mooiste en het beste op het gebied van films, tv-producties, apps, games en interactieve kunst. Het programma is rijk, kleurrijk en avontuurlijk. Dit jaar is Cinekid een heus landelijk festival dat niet alleen vanuit de gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord beleefd wordt, maar ook op 30 locaties door het hele land, van Groningen tot Roermond. Bovendien kunnen thuisblijvers ook meegenieten: de huiskamer is dankzij Cinekid Play óók festivalterrein.

Cinekid presenteert honderden vertoningen van korte en lange films, talloze workshops en een keur aan speelse activiteiten en multimediale verrassingen van het MediaLab. Het diverse programma biedt dus letterlijk en figuurlijk voor elk wat wils. Met deze vijf ‘Must Sees & Must Do’s’ helpen we iedereen alvast een beetje op weg.

#1 Openingsfilm Captain Nova (wereldpremière)

Anno 2050 is de aarde er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje uit handen probeert te houden van de geheime dienst.

NL 2021, 85 min, regie: Maurice Trouwborst

In Amsterdam en diverse steden.

 

#2 Serie De avonturen van Anansi de spin (wereldpremière)

De volksverhalen over de spin Anansi die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is, zijn al eeuwenoud.  De boodschap: Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn! De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Schrijver Iven Cudogham laat na prentenboeken en een tentoonstelling, kleuters nu met Anansi kennismaken via een gloednieuwe, inclusieve animatieserie.

NL 2021, tv-afleveringen van 8 minuten, regie: Patrick Raats.

In Amsterdam en diverse steden.

 

#3 Jeugddocumentaire Hello World (première)

Hoe is het om als enige van de hele school uit de kast te zijn gekomen? De documentaire volgt de levens van Runa (12), Viktor (12), Dina (13) en Joachim (14) in de eerste drie jaar van de middelbare school.

Noorwegen 2021, 90 min, regie: Kenneth Elvebakk

In Amsterdam, diverse steden en op Cinekid Play.

 

#4 Speelfilm Dromen zijn als wilde tijgers (première)

De twaalfjarige Ranji is net met zijn ouders verhuisd van India naar Berlijn. Zijn grote droom: terug te keren naar India en het daar tot Bollywood-ster schoppen. Een auditie-oproep in Mumbai is dé kans. Maar daarvoor dient Ranji eerst wel wat hobbels te nemen: vrienden maken, een video opnemen, zonder ouders naar Mumbai afreizen en... in zichzelf geloven.

Duitsland 2021, 96 min, regie: Lars Montag

In Amsterdam en diverse steden.

 

#5 VR installatie The Miracle Basket (première)

Het nieuwste virtual reality-werk van de  eigenzinnige en meermaals bekroonde verhalenverteller Abner Preis beleeft op het MediaLab van Cinekid zijn première. Het is een kleurrijk collagewerk dat naadloos aansluit bij één van de centrale thema’s: de wereld om ons heen.

In Amsterdam en diverse steden.

 

#BONUSTIP: Cinekid Play Festival

Cinekid Play is hét online festival van Cinekid. Handig als je niet in de buurt woont van een festivallocatie. Toegang tot een groot deel is gratis, maar voor acht euro haal je het festival van 30 september t/m 31 oktober in huis met 15 speciaal geselecteerde speelfilms, 20 korte films en 3 nieuwe media- en kunstinstallaties.

 

Over Cinekid

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.

Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Het programma staat vanaf 30 september online. Dan start ook de kaartverkoop via cinekid.nl. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.

Cinekid for Professionals (CfP) vindt plaats van 19-22 oktober 2021. CfP als gast bijwonen? Hier kun je meer informatie vinden. Het Cinekid scholenprogramma vindt plaats van 11 t/m 15 oktober 2021 bij het Ketelhuis, Rialto en Pathé Amsterdam Noord. Meer informatie en aanmelden kan via deze link.