In de afgelopen maanden hebben consumenten ruim 100.000 beoordelingen gegeven over hun favoriete folders. Het resultaat? Dirk is de overall winnaar van de verkiezing ‘Beste Folder Award’, editie 2021. Naast Dirk namen ook Expert, Action, Leen Bakker én een flink aantal nieuwe winnaars een prijs in ontvangst tijdens het event ‘Catch the Shopper’.

 

Veel van deze nieuwe winnaars, waaronder Groenrijk, CASA en Bristol, zijn online folders. Deze categorie folders wint aan populariteit en is sinds dit jaar ook beter vertegenwoordigd in de verkiezing: binnen elke categorie is er nu een online winnaar en er is een online overall winnaar. Consumenten konden uiteraard ook nog hun favoriete papieren folders beoordelen.

 

Een andere toevoeging aan deze editie is dat papieren en online folders op verschillende aspecten beoordeeld zijn. Zo stonden bij papieren folders aspecten als ‘lokaal’ en ‘overzichtelijk’ centraal. Bij online folders werd er ook gekeken naar aspecten als ‘gemakkelijk navigeren’ en ‘snelheid’.

 

Ook zijn bij beide soorten folders vragen rondom het leesgedrag toegevoegd, zoals hoe vaak lees je de folder en doe je een aankoop naar aanleiding van het bekijken van de folder. Consumenten beoordelen de papieren folders gemiddeld beter dan de online folders, vooral als het op leesgedrag aankomt.

 

Wie zijn de winnaars van 2021?
In deze editie van de ‘Beste Folder Award’ zijn er binnen zeven categorieën prijzen uitgereikt, onderverdeeld in een papieren winnaar en een online winnaar. Daarnaast is er een overall titel voor zowel de papieren als online folder.

 

Dit zijn de winnaars van de ‘Beste Folder Award’ 2021!

 


CATEGORIE

WINNAAR
PAPIEREN FOLDER

WINNAAR
ONLINE FOLDER

Elektronica

Expert

Expert (nieuw)

Huis, tuin en dier

Hubo (nieuw)

Groenrijk (nieuw)

Mode en kleding

Zeeman (nieuw)

Bristol (nieuw)

Persoonlijke verzorging

Etos (nieuw)

ICI PARIS XL (nieuw)

Slapen / wonen

Leen Bakker

CASA (nieuw)

Supermarkt / slijterij

Dirk

Dirk (nieuw)

Warenhuizen

Action

Action (nieuw)

Overall

Dirk

Dirk (nieuw)

 

Adviesbureau Q&A voert de verkiezing ‘Beste Folder Award’ jaarlijks uit in samenwerking met Spotta en WePublish.


Winnaars Beste Folder Award 2021