De rechtbank Midden-Nederland heeft 28 januari jl. het faillissement uitgesproken over drukkerij Boom + Verweij in Mijdrecht, meldt de website PRINTmatters.

Grafimedia-onderneming MullerVisual, eigenaar van de gefailleerde dochteronderneming, staat hier los van en produceert verder.

De uitspraak betreft Drukkerij Verweij B.V. Deze onderneming handelde onder de namen Drukkerij Verweij B.V., Boom + Verweij grafiservices, Boom + Verweij label en Boom + Verweij packaging.

De oorsprong van Boom & Verweij stamt uit 1890. In 2013 fuseerde Drukkerij Verweij met het Haarlemse Boom & Van Ketel. Twee jaar terug werd de onderneming nog overgenomen door het Amsterdamse MullerVisual dat nu ook opereert vanuit het pand in Mijdrecht. Boom & Verweij bestaat uit de twee gespecialiseerde onderdelen Boom & Verweij Label en Boom & Verweij Packaging.

Op vrijdag 24 januari is het personeel ingelicht. Er is tegen PRINTmatters nog geen uitspraak gedaan over het aantal medewerkers dat zijn/haar baan kan verliezen en of er doorgewerkt wordt in afwachting van een overnamekandidaat. De directie was nog niet bereikbaar voor verder commentaar.

De activiteit Drukkerij Verweij B.V. staat los van die van MullerVisual. Die onderneming draait gewoon verder.

Bron: PRINTmatters