Rendement Uitgeverij BV, de Rotterdamse uitgever van vakinformatie voor het bedrijfsleven, wordt gekocht door Doorrenderen BV, een investeringsvehikel van de uitgevers Derk Haank (voormalig CEO Elsevier en Springer Nature), Cor Jan Willig (Founder New Skool Media en huidig managing partner Misset Uitgeverij) en Luc van Os (voormalig CEO Hearst en mede-aandeelhouder Misset Uitgeverij). De koopovereenkomst met Springer Nature is op 1 april jl. getekend.

De overname betreft de uitgeefactiviteiten en bijbehorende producten, websites, diensten en evenementen van onder meer Salaris Rendement, HR Rendement en Fiscaal Rendement. Alle zijn toonaangevende vaktitels in hun desbetreffende vakgebieden. Tot het portfolio van Rendement behoren ook de fiscale vaktitels van Fiscaal up to Date Uitgeverij, met Fiscaal up to Date zelf als bekendste titel.

Springer Nature en Rendement Uitgeverij zijn van mening dat de marktleidende uitgeefactiviteiten van het portfolio uit Rotterdam beter passen bij een nieuwe eigenaar met een primaire focus op vakinformatie in een B2B-markt. De speciaal voor deze overname opgerichte BV Doorrenderen is van plan om de huidige activiteiten voort te zetten en nieuwe kansen te creëren.

Voor Derk Haank zijn de activiteiten van Rendement Uitgeverij zeer bekend vanuit zijn eerdere positie als CEO van Springer Nature: “We zijn heel blij met deze overname omdat we geloven in het belang van vakinformatie nu en in de toekomst. Bovendien ken ik Rendement van zijn kwalitatief hoogstaande producten en diensten en heeft de uitgeverij door de jaren heen in een moeilijke markt solide resultaten laten zien.”

Ook algemeen directeur Marnix Hoogerwerf, zelf ooit de zevende medewerker van Rendement, is enthousiast over de hernieuwde samenwerking: “Ik heb Derk Haank leren kennen als een zeer ervaren uitgever met veel kennis van en inzicht in de markt. Ook de gesprekken met Cor Jan Willig en Luc van Os geven mij alle vertrouwen dat we volop verder kunnen bouwen aan het succes van Rendement Uitgeverij.”

De ondernemingsraad van Rendement Uitgeverij BV heeft zich positief uitgesproken over de overname. Springer Nature werd in het verkoopproces geadviseerd door Park 56, een M&A-advieskantoor gespecialiseerd in media en technologie.

Over Rendement Uitgeverij

Rendement Uitgeverij organiseert evenementen en publiceert Nederlandstalige vakinformatie over wet- en regelgeving in de vorm van vakbladen, boeken en online databases. In 2018 heeft Rendement de uitgeefactiviteiten van Fiscaal up to Date overgenomen van Euroforum, een portfolio dat bestaat uit 9 Nederlandstalige uitgaven voor de fiscale en juridische markt.