Het portret van Felix Meurders is gistermiddag toegevoegd aan de Wall of Fame in Beeld en Geluid. Aanleiding hiervoor was de toekenning van de Ere-Zilveren Reissmicrofoon, een oeuvreprijs voor zijn werk als radiopresentator. Voorafgaand aan de onthulling eerde Beeld en Geluid hem met een feestelijk programma waar collega's Dolf Jansen, Frits Spits en Jack van Gelder anekdotes vertelde over de lange en veelzijdige carrière van Meurders.

 

Felix begon zijn radiocarrière in 1964 als presentator bij Minjon, de jeugdafdeling van de AVRO. Inmiddels maakt hij met groot succes al 55 jaar radio door een grote diversiteit aan programma’s waarin zijn talent en veelzijdigheid als radiomaker te horen zijn. Met programma’s als Langs de Lijn, De Meurders Methode en natuurlijk Spijkers met Koppen, weet en wist hij heel Nederland te bereiken en te betoveren.

 

Over Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.