MPG. krijgt ruimte om te ondernemen en verdere digitalisering versneld door te voeren

 

Investeerder Globitas neemt samen met het management contentmarketingbureau MPG. over. MPG. is met meer dan 90 werknemers en kantoren in Nederland en New York, het grootste Nederlandse contentmarketingbureau voor A-merken en maakt onder meer Allerhande. Met de overname biedt Globitas MPG. de kans door te groeien door verdere digitalisering en innovatie van haar dienstverlening. MPG was onderdeel van het inmiddels failliete Roto Smeets Groep.

 

MPG. ontwikkelt en onderhoudt communicatieplatforms, -middelen en -campagnes voor A-merken als Ahold, ANWB, Nederlandse Spoorwegen, UWV, Espria, Rituals en Rabobank. Het bedrijf is onder andere de maker van Albert Heijn’s Allerhande.

 

Dolly van den Akker, managing director MPG.: “Ik ben blij dat we samen met het team van Globitas de juiste stappen kunnen maken richting contentmarketing 3.0, waarbij content strategisch, tactisch en operationeel ingezet wordt. Globitas is een ondernemende partij die ons de kans en vrijheid geeft om verder te groeien en onze klanten nog beter te kunnen bedienen. We werken er naartoe om alle disciplines onder één dak te verzamelen.” Arthur Clement, partner bij Globitas: “MPG. biedt een fantastisch platform om straks ook andere innovators aan toe te voegen en daardoor onze klanten meer en betere digitale en disruptieve diensten aan te kunnen bieden.”

 

Dat de wereld van contentmarketing snel verandert, ziet Clemens juist als een kans: “Merken en bedrijven vragen om een bredere marketingpropositie die hen helpt met de verschillende diensten die zij nodig hebben. Het wordt voor veel merken moeilijker zich te onderscheiden in een wereld waarin we via steeds meer kanalen steeds meer content tot ons krijgen. Advertentiecampagnes alleen zijn niet meer voldoende om consumenten voor langere tijd te binden. MPG. werkt al jaren samen met de grootste Nederlandse en buitenlandse A-merken op strategische contentvraagstukken. Door hun jarenlange ervaring leveren ze een zeer hoogwaardig product voor hun klanten. En voor hun klanten biedt dit niet alleen waarde als marketingmiddel, maar vaak ook als volledig nieuw businessmodel dat zichzelf terugverdient. ”

 

Dat MPG onderdeel was van het failliete Roto Smeets Groep, leverde in het overnameproces volgens Clement geen problemen op: “MPG. is financieel heel solide. Het is een zeer winstgevend onderdeel van de groep, het waren de andere onderdelen die niet goed waren.”

 

Ook Van den Akker is blij met de nieuwe kansen die de nieuwe eigenaar biedt: “Globitas neemt niet alleen veel kennis mee op het gebied van marketing en communicatie. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het in deze tijd is om op ondernemende wijze een bureau te kunnen leiden. Ik zie de toekomst voor MPG. dan ook met veel vertrouwen tegemoet, voor zowel onze klanten als medewerkers.”

 

Over MPG.

MPG. ontwikkelt al sinds 1972 communicatie- en contentmarketingoplossingen voor merken. Met ijzersterke en creatieve content helpt het bureau merken de dialoog aan te gaan met consumenten of met hun eigen medewerkers. MPG. ontwikkelt en onderhoudt communicatieplatforms, communicatiemiddelen en communicatiecampagnes voor zijn klanten. De meer dan 90 medewerkers van MPG. ondersteunen merken in het complete communicatietraject: van het ontwikkelen van de positionerings- en communicatiestrategieën tot concept, creatie, uitvoering en het meetmoment van het eindresultaat.

 

MPG. produceert en onderhoudt tientallen magazines, websites, apps, events en video’s. In de eigen foto- en filmstudio, de Today Studio’s, ontwikkelt MPG. jaarlijks meer dan 1.000 foto- en videoproducties.

 

MPG. werkt onder andere voor A-merken zoals Ahold, Anwb, Nederlandse Spoorwegen, UWV, Espria, Rituals en Rabobank. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Internationaal opereert MPG. onder de naam MPG. Concepts met een kantoor in New York.

 

Over Globitas

Globitas is opgericht door Martijn van Scherpenzeel en Arthur Clement. Globitas is een onafhankelijke investeerder met focus op ondergewaardeerde bedrijven met oplosbare problemen. Vaak stapt Globitas in tijdens speciale situaties om proactief waarde te creëren door innovatie, digitalisering en vernieuwende business modellen toe te voegen. Zo nam het eerder het in problemen geraakte Bakker.com over, met een jaarlijkse omzet van ruim 100 miljoen euro, Europa’s grootste direct-seller van bloemen, planten en andere tuinartikelen. Globitas is een hands-on investeerder: voor ondernemers door ondernemers.