Beste,
 
De afgelopen maand voerden wij enthousiast campagne voor de verkoop van ons allereerste, papieren magazine. Inmiddels is de besteldeadline verstreken en hebben wij goed nieuws.
 
We kunnen vol trots melden dat de oplage meer dan 1000 exemplaren beslaat. Dit overtreft onze verwachtingen ruimschoots. Wij zijn bovendien bijzonder dankbaar dat zoveel mensen zich interesseren in het werk van talentvolle nieuwe schrijvers en kunstenaars.

Het magazine was te bestellen tot 21 maart, precies een jaar na het afgelasten van ons jubileumevenement in Kunstcentrum Het HEM (Zaandam). Het zag er slecht voor Hard//hoofd uit (zie dit interview in NRC), maar nieuwe kunstverzamelaars* schoten ons massaal te hulp. Meer dan 1500 mensen sloten zich destijds aan en maakten het verschijnen van ons nieuwe tijdschrift mogelijk. Tijdens het bestellen kon men kiezen uit drie verschillende covers, die de gezichten van Hard//hoofd en haar kunstverzamelaars symboliseren.
 
*Als dank voor hun steun ontvangen donateurs eens of tweemaal per jaar kunst van veelbelovende makers. Eerder o.m. van Raquel van Haver.
 
Het papieren magazine is tevens de aftrap van een nieuwe en bijzondere periode in de geschiedenis van Hard//hoofd. Met het einde van de coronacrisis in zicht maken wij ons op voor onze nieuwe plannen die de missie van ons platform verder in praktijk brengen, zoals schrijfresidenties (Hotel Hard//hoofd), live-evenementen en masterclasses, en de organisatie van ons uitgestelde jubileum-evenement.

Hoofdredacteur Marte Hoogenboom en uitgever Mark de Boorder staan u graag te woord over het magazine, over Hard//hoofd en over de plannen voor de nabije toekomst.

U kunt ons bereiken via mark@hardhoofd.com.

 

 

 

Mark de Boorder en Marte Hoogenboom
Uitgever en hoofdredacteur

 

 

 

Over Hard//hoofd
 Hard//hoofd is al ruim elf jaar lang een talentontwikkelingsplatform voor nieuwe schrijvers, opiniemakers en kunstenaars. Ons tijdschrift is altijd bewust advertentievrij en voor iedereen gratis toegankelijk gebleven.
 
Talent dat op Hard//hoofd heeft gestaan, groeit regelmatig door naar toonaangevende plekken. Hard//hoofders debuteren, treden op en nemen plaats in redacties van tijdschriften en kranten. In 2020 en 2021 verkoos De Volkskrant (oud-)Hard//hoofders Iduna Paalman en Joost Oomen als literair talent van het jaar.
 

 

Meer lezen over Hard//hoofd