Goed nieuws: dit jaar worden er weer Mercurs uitgereikt. Vanaf vandaag kan voor drie categorieën worden ingeschreven: Magazinemerk, Reportage en Artdirection van het Jaar
 
Multimediale magazinemerken, groot én klein, zijn van harte welkom in de categorie Magazinemerk. Journalistieke prestaties dingen mee in de categorie Reportage. Voor deze categorie kunnen diverse producties worden ingezonden: diepgravende interviews, (video)series, podcasts en columns. Superieure vormgeving of een restyling van een magazine wordt beoordeeld in de categorie Artdirection.

Inzenden kan via mercurs.nl. De inzendtermijn sluit 15 september 2022. 

 

Inzenden MERCURS 2022

 

 


Uitreiking Mercurs 2022
 

De Mercurs worden dit jaar voor de 24e keer uitgereikt, op vrijdagmiddag 4 november 2022 als afsluiting van de Mag Inspiration Day in B.Amsterdam. Tijdens de derde editie van dit event voor magazinemakers, georganiseerd door de Magazine Media Associatie (MMA) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), vormen de genomineerde Mercur-cases en een expositie onderdeel van het dagprogramma. De drie Mercurs die dit jaar worden toegekend sluiten naadloos aan bij de bezoekers (redacteuren en vormgevers) van de Mag Inspiration Day.