State of Art heeft Manon Hendriks (50) recent aangesteld als Commercial Director en heeft hiermee eindverantwoordelijkheid voor de collecties, inkoop, merchandising en marketing van het in Lichtenvoorde gevestigde herenmodemerk.

 

Manon Hendriks heeft uitgebreide en relevante mode ervaring, die zij vanaf 2004 opdeed bij Hunkemöller waar zij onder meer de functie bekleedde van Buying Director. In 2013 stapte zij over naar Calvin Klein, onderdeel van PVH, waar Hendriks in de functie van Director toezag op de Calvin Klein retail portfolio op het gebied van collectie en commerciële strategie.

 

Binnen State of Art neemt Manon de rol over van Hans Kuijf (67) die sinds 1987 commercieel eindverantwoordelijk was voor de ontwikkeling en groei van de organisatie. Eerder dit jaar droeg hij het wholesale management in Nederland al over aan Sales Director Jort Jeursen. Onder de hoede van Hans heeft State of Art in de afgelopen jaren een sterke en autonome positie ingenomen in het Nederlandse en Belgische modelandschap. Ook de andere modelabels binnen het huis, BlueFields en Modern Classics, hebben sterke posities verkregen. Begonnen met alleen het wholesale kanaal zijn onder zijn leiding vervolgens een eigen retailnetwerk, e-commerce en marktplaatsen toegevoegd. Bij zijn vertrek draagt Hans aan Manon dan ook een sterke organisatie over met een onderscheidend profiel.

 

René Repko, General Manager a.i.: "Ik ben erg blij met deze versterking van ons directieteam. Voor State of Art neemt Manon relevante internationale ervaring mee, bovendien heeft ze ervaring met sterke modemerken. State of Art is een ambitieuze organisatie, maar de markt is heftig in beweging. De komst van Manon naar State of Art opent voor ons weer nieuwe perspectieven. Hans Kuijf kan terugkijken op een grandioze periode, weinigen hebben een vergelijkbaar modehuis gebouwd. Ik ben ervan overtuigd dat ons bijzondere karakter ook in de toekomst bewaard kan blijven."

 

Over State of Art

State of Art is een herenmodebedrijf met focus op het casual classics segment. Via meerdere kanalen bedient State of Art mannen die een voorkeur hebben voor een actueel en eigen handschrift, met een sterk accent op kwaliteit. State of Art heeft 43 eigen winkels in Nederland en België en een eigen webshop. Daarnaast wordt de collectie verkocht bij honderden onafhankelijke modewinkels in Nederland en België. www.stateofart.com

 

State of Art is sinds 2019 een deelneming van Quadrum Capital, een in Nederland opererende investeringsmaatschappij met een brede portefeuille van deelnemingen in uiteenlopende branches in het mid-market segment. www.quadrum-capital.nl