De uitreiking van dé prijzen voor de magazine mediabranche, de Mercurs, gaat door dit jaar. Maar wel in een aangepaste vorm. Zo is de inschrijfprocedure vergemakkelijkt en de prijsuitreiking aangepast. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor de acht categorieën. De inzendtermijn sluit 8 oktober a.s. 


Dit jaar volstaat het inzenden voor de Mercurs met het invullen van het online inschrijfformulier. Er kan geen bij de inschrijving behorend fysiek materiaal worden ingezonden, wel bestaat de mogelijkheid om digitaal (beeld)materiaal aan te leveren. De aanleverspecificaties hiervoor staan voor iedere categorie duidelijk omschreven bij de formulieren op de Mercurs-website. Het is mogelijk om PDF’s, links naar sites, socialmediakanalen en/of filmpjes te uploaden.
 
Zowel print als online only magazinemerken komen in aanmerking voor de toekenning van een Mercur. Twee jury’s, ieder bestaande uit vijf personen, zullen in november de inzendingen beoordelen. In aanwezigheid van alle genomineerden zullen de Mercur-beelden tijdens een feestelijke lunch op 10 december worden uitgereikt. Deze prijsuitreiking is via een livestream bij te wonen. 

 

 

ACHT CATEGORIEËN


Heeft jouw magazinemerk of collega een bijzondere prestatie verricht? Of misschien wel jijzelf? De acht categorieën waarvoor kan worden ingezonden zijn:

Magazinemerk van het Jaar
Artdirection van het Jaar
Reportage van het Jaar
Hoofdredacteur van het Jaar
Innovatie van het Jaar
Cover van het Jaar
Partnership van het Jaar
Belofte van het Jaar

Let op: digitaal inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 8 oktober a.s.!
 

 

Bekijk hier de categorieën en criteria

 

 

 

 

SAVE THE DATES

8 oktober - deadline inzenden
19 november - bekendmaking nominaties
10 december - uitreiking Mercurs 2020