Virtùmedia, uitgever van special interest tijdschriften en websites, en AllesoverErven.nl, digitaal platform over erven en nalaten, introduceren in oktober het Alles over Erven Magazine. Een nieuw magazine vol informatie, persoonlijke verhalen en tips voor iedereen die bezig is met schenken, erven en nalaten – of zich daarop wil oriënteren. Prettig en toegankelijk. Voor inspiratie en informatie.

De afgelopen jaren realiseerde AllesoverErven.nl de website www.allesovererven.nl, die duidelijk in een behoefte blijkt te voorzien. De vele bezoekers vinden daar onafhankelijke informatie over erven en nalaten, compleet en vanuit verschillende invalshoeken. Bij het karakter van het onderwerp past naast online informatie ook een tijdschrift: een tastbare bron van informatie en ideeën. Virtùmedia, uitgever van ruim 50 special interest bladen, heeft nu in samenwerking met AllesoverErven.nl een magazine ontwikkeld dat vanaf oktober twee keer per jaar zal verschijnen. Een toegankelijk magazine met uitleg, tips, verhalen en concrete voorbeelden. Om zelf in huis te halen, te lezen, weg te leggen om te overdenken en weer op te pakken om mee aan de slag te gaan. Maar ook om weg te geven, om de drempel te verlagen om het gesprek aan te gaan over erven en nalaten.

  

Uitgever Pepijn Dobbelaer: ”Hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, het onderwerp erven en nalaten leeft. Steeds meer mensen denken na over hoe zij willen nalaten. De jaarlijks stijgende getallen van nagelaten vermogen maken de context daarvan duidelijk. Ook aan de andere kant, bij de erfgenamen, leven zoveel vragen. Omdat mensen vaak een bepaalde periode wat langer met het onderwerp bezig zijn en de doelgroep iets ouder is dan de Youtube en Tiktok generaties, past een papieren tijdschrift zo goed.”

Uit het voorwoord van het eerste nummer:

“Precies dat bespreekbaar maken is zo belangrijk. Voor jezelf, voor je nabestaanden, voor je familie. Of het nu over nalaten of over erven gaat – beide kanten verdienen aandacht en gesprek. En juist omdat dat gesprek aangaan niet zo eenvoudig is, introduceren wij het Alles over Erven Magazine. Een tijdschrift over allerlei aspecten rond erven en nalaten, om te informeren en te inspireren. Informeren over keuzes om te maken; inspireren over situaties om ook aan te denken.”

Alles over Erven magazine is een tijdschrift voor mensen die al bezig zijn met schenken, erven of nalaten of juist zich willen oriënteren op een laagdrempelige manier. Wat wordt ‘vanzelf’ al geregeld, waar moet of wil ik zelf mee aan de slag, welke keuzes kan ik maken? Want, zegt de redactie van Alles over Erven magazine: ‘Keuzes over erven en nalaten zijn keuzes met impact, vaak een leven lang. Maak die keuzes goed geïnformeerd en weloverwogen.’