HILVERSUM - Gisterenmiddag zijn in Beeld en Geluid de winnaars van de OnIine Radio Awards 2019 bekend gemaakt. Domien Verschuuren was de grote winnaar van de middag met het binnenhalen van twee awards. Hij won de award voor Beste Presentator en Beste Podcast voor ´Man Man Man, de podcast´. De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar KINK. 

Beste Podcast: Man Man Man, de podcast
‘Man Man Man, de podcast’ van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren wint dit jaar de award voor ‘Beste Podcast’. De andere genomineerde podcasts waren F1 aan tafel, Trust Nobody, Echte Jan en De Krokante Leesmap.

Juryoordeel: 
De podcast-hosts van ‘Man Man Man, de podcasts’ zijn zeer goed op elkaar afgestemd. Presentatoren zijn echte vrienden en dat is te merken in de evenwichtige en authentieke presentatie. De herkenbare mannen-onderwerpen, die zij in de uitzending bespreken zijn niet alleen interessant voor mannen, maar ook vrouwen. Het voelt soms net of ze gewoon bij je op de bank zitten. De jury waardeert ook de toegankelijke wijze hoe zij met adverteerders omgaan. 

Beste Presentator: Domien Verschuuren (Man Man Man, de podcast)
Domien Verschuuren wist ook de award voor Beste Presentator in de wacht te slepen. De andere kanshebbers waren Olav Mol (Grand Prix Radio), Michiel Veenstra (KINK en D-Tales), Chris Bergström (Man Man Man, de podcast) en Tim op het Broek (KINK).

Juryoordeel: 
Domien ging vorig jaar van 3FM naar Qmusic. In zijn zeer succesvolle podcast leren we hem echt kennen. Een veelzijdig presentator die in zijn podcast tot bloei komt en zijn luisteraars blijvend aan zich weet te binden.

Beste Online Radiostation: KINK
De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging dit jaar naar KINK. Het online muziekstation is pas sinds begin dit jaar actief, maar heeft wel een lange historie. Tussen 1995 en 2011 was de alternatieve zender, onder de naam KINK FM, ook al te horen via internet, kabel, satelliet. KINK liet de andere genomineerde stations: Grand Prix Radio, 40UP Radio, 192 Radio en Olympia Radio achter zich.

Juryoordeel: 
‘KINK is al binnen enkele maanden na de lancering een belangrijke inspirator geworden van nieuwe alternatieve muziek in Nederland. Een station dat muzikale voorlichting geeft en de luisteraars weet te inspireren. De initiatiefnemers hebben flink geïnvesteerd om een volwassen station neer te zetten met een professioneel geluid en dat is goed te horen. KINK is daarmee hét ultieme voorbeeld hoe een station, zonder FM-frequentie, het verschil kan maken.

Online Radio Ambassadeur 2019: Sjors Fröhlich
Eerder deze week werd al in het NPO Radio 1-programma De Perstribune bekendgemaakt dat BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich de award voor ‘Online Radio Ambassadeur 2019’ uitgereikt krijgt voor zijn inzet op het gebied van radio innovatie en podcasting. 

Juryoordeel:
‘Als presentator van het radioprogramma Stand.nl wist Sjors Fröhlich al snel hoe belangrijk interactiviteit met luisteraars is. Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio innovatie. Hij zette al vroegtijdig de mogelijkheden van de smart speaker in. Begin dit jaar won hij ook al terecht een Marconi Award voor zijn SMART Radio-project. Een persoonlijkheid die met BNR het medium radio durft te vernieuwen.’    

Online Radio Awards
De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en medianieuwssite Spreekbuis.nl organiseerden dit jaar voor de tweede maal de Online Radio Awards tijdens Dutch Media Week. De prijsuitreiking is opgezet om de internet only-radiomakers en podcasters, maar vooral de online radio en podcasting onder de aandacht van het grote publiek te brengen. 
Het publiek kon deze zomer via de website onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. In totaal kwamen er 31.289 stemmen kwamen er binnen. De jury van de 2019-editie van de Online Radio Awards bestond uit: Peter Contant (Voorzitter van de v-OR en uitgever van oa Max Magazine), Richard Otto (Uitgever van oa Spreekbuis.nl), Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radiocolumnist), Pierre Papa (Radiocoach), Amber Brantsen (NOS), Isabelle Brinkman (Voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL) en Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).