De organisatie van de Online Radio Awards heeft vandaag bekendgemaakt dat Adam Curry in de jury van de Online Radio Awards 2020 zal plaatsnemen.

Adam Curry startte zijn radioloopbaan als technicus bij de ziekenomroep Radio Tulipa. Hierna werkte Curry enige tijd bij radiopiraat Radio Decibel. Landelijke bekendheid kreeg hij toen hij halverwege de jaren ‘80 het Veronica-muziekprogramma Countdown ging presenteren. Ook zijn radioprogramma met Jeroen van Inkel ‘Curry & Van Inkel’ wordt gezien als meest legendarische Veronica-show. In 1987 koos Curry voor een internationale carrière en vertrok hij naar de VS om voor MTV de The Top 20 Countdown te presenteren.

Naast radio en televisie is Curry al vanaf de jaren ’90 bezig met diverse internetinitiatieven. Adam Curry speelde een essentiële rol bij de ontwikkeling van podcasts wat hem de bijnaam ‘The Podfather’ opleverde. In 2017 won hij een Marconi Oeuvre Award voor zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op het gebied van online radio en podcasting.

Jury Online Radio Awards 2020
De jury van de Online Radio Awards 2020 bestaat uit:

  • Peter Contant (uitgever Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
  • Richard Otto (co-founder XS2RADIO, Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
  • Pierre Papa (radiocoach)
  • Isabelle Brinkman (podcastmaker, stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
  • Erik de Zwart (voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
  • Liedewij Hentenaar (directeur Radio Advies Bureau)
  • Mischa Blok (radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)
  • Vincent Bijlo (cabaretier, podcaster en radio columnist)
  • Adam Curry (media-ondernemer/ podcastmaker)


De Online Radio Awards is een initiatief van Spreekbuis.nl en verenigde Online Radiostations (v-OR) en vindt plaats op dinsdag 6 oktober 2020. Net als afgelopen jaren is het event onderdeel van Dutch Media Week, hét mediafestival van Nederland dat georganiseerd wordt van 3 t/m 11 oktober. Door de corona-crisis zal er bij de derde editie van de Online Radio Awards nog meer nadruk liggen op online.  Online radio en podcast beginnen een volwassen industrie te worden. Voor de 2020-editie is daarom gekozen voor het toepasselijke thema ‘GROEI’. De Online Radio Awards zullen op dinsdag 6 oktober in een spetterende (online) show in Beeld en Geluid worden uitgereikt. 


Kijk voor meer informatie, interviews, updates en het aanmelden van online stations, podcasts en presentatoren op www.onlineradioawards.nl