PubliQare gaat de implementatie van PublishOne software bij Prelum verzorgen. Prelum is ontwikkelaar van kennisproducten voor professionals in de gezondheidszorg. In de loop van dit jaar zullen alle titels van Prelum met behulp van PublishOne geproduceerd gaan worden; gestart wordt met de nieuw ontwikkelde titel ‘iAM’, een nieuw, praktijkgericht nascholingsconcept voor anesthesiemedewerkers.

 

Prelum bedenkt, ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt in nauwe samenwerking met onder andere medisch specialisten, huisartsen en tandartsen diverse informatie- en nascholingsproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot websites en evenementen. Met de implementatie van PublishOne kunnen auteurs blijven werken in Word, terwijl redactiecoördinatoren en uitgevers beter grip op het creatieve proces krijgen.

 

Onafhankelijk partner

PubliQare is een onafhankelijk partner van PublishOne en zeer ervaren als het gaat om het implementeren van workflowsystemen bij uitgevers. “Wij zijn in staat om in een kort tijdsbestek de volledige workflow in te richten naar de behoefte van de klant. De software van PublishOne is een standaardoplossing. Wij zorgen ervoor dat de werkprocessen bij Prelum ingericht worden binnen de oplossing. Daardoor is er eigenlijk geen behoefte aan maatwerk”, aldus Hans Fermont, directeur PubliQare.

 

De werkprocessen bij de titel iAM en Focus worden als eerste overgezet. Daarna volgen de andere titels van Prelum, zo’n veertig in totaal. Het gaat om boeken, tijdschriften en e-learningproducten.

 

Kiezen voor standaard en cloud

IJsbrand Theunissen, financieel directeur Prelum, licht de keuze nader toe: “Juist het feit dat bij PublishOne geen maatwerk nodig is, was voor ons een pré. Daarnaast biedt het partnermodel van PublishOne flexibiliteit, dus er is geen vendor lock-in. Tot slot is het een voordeel dat PublishOne volledig in Azure draait, dus we hebben geen extra beheerkosten.”

 

Bijschrift foto: IJsbrand Theunissen (links), financieel directeur Prelum, en Hans Fermont van PubliQare, tekenen de overeenkomst. Geheel rechts Ellen van Beijsterveldt, directeur bij PublishOne.