Sinds 30 maart vervult Roos Tabak (37) de functie van CEO van Abovo Media en Maxlead. In deze nieuwe rol heeft Tabak de dagelijkse leiding over de onafhankelijke bureaugroep, die 250 medewerkers telt en media- en consultancybestedingen van 200 miljoen euro beheert. Door haar aanstelling komen beide bureaus onder centraal management te staan.

 

Inspelen op veranderend medialandschap

De komst van Tabak valt exact zes maanden na de consolidatie van Abovo Media met het onlinemarketingbureau Maxlead. De aanstelling van Tabak als gezamenlijke CEO sluit een-op-een aan bij het snel veranderende medialandschap waarin er steeds meer behoefte ontstaat aan een brede, geïntegreerde dienstverlening. Het inrichten van een centraal bestuur moet ervoor zorgen dat klanten verder profiteren van de synergie tussen beide bedrijven.

 

Een van de grootste bureaugroepen van Nederland

Tabak komt van YoungCapital, waar zij als commercieel directeur onderdeel was van het directieteam. “Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van een van de grootste onafhankelijke bureaugroepen van Nederland. In het voortraject heb ik uitgebreid kennisgemaakt met alle kernspelers van zowel Abovo Media als Maxlead. Dit talentvolle team, gecombineerd met het ondernemerschap, de klantgerichtheid en de potentie van de organisatie hebben mij doen besluiten om voor deze prachtige job te gaan!”

 

Commerciële en bedrijfsorganisatorische leider
Oprichters/eigenaren Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek zochten naar een leider met bewezen expertise op het vlak van bedrijfsorganisatie. Maar dan wel een professional die te allen tijde de klant centraal stelt. Zoutendijk “Na een zorgvuldig en uitgebreid traject hebben we vastgesteld dat Roos als geen ander over de juiste capaciteiten beschikt. Met name haar reputatie op het gebied van gecontroleerd groeien was voor ons doorslaggevend. Roos heeft ruime ervaring met de doorlopende organisatieveranderingen die bij groei komen kijken, zonder afbreuk te doen aan de ondernemerscultuur en het DNA.” Verbeek: “De komende jaren gaan wij verder bouwen aan een kwalitatief en schaalbaar bureau dat gericht is op de in Nederland gevestigde adverteerder die behoefte heeft aan een brede, geïntegreerde dienstverlening. Zeker als we na de huidige COVID-19-pandemie allemaal weer opstarten en klanten meer dan ooit hun marketingbudget effectief en efficiënt willen inzetten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de komst van Roos ons en onze klanten hier enorm bij gaat helpen.”
 

Over Abovo Media en Maxlead
Het in 1999 opgerichte Abovo Media is het grootste onafhankelijke mediabureau van Nederland. De unieke kennis en ervaring die zij op het gebied van media, data, tech en creatie hebben, stelt hen in staat om klanten als Basic-Fit, HG, Primera, Corendon, Livera, Postcodeloterij, GVB, Dekbeddiscounter.nl en X20 Badkamers op te laten vallen in het medialandschap, maar hun bovenal inzicht te geven in welke media-inspanningen echt resultaat opleveren. In oktober 2019 nam Abovo het succesvolle onlinemarketingbureau Maxlead over. Als strategisch onlinemarketingpartner helpt Maxlead klanten als Carglass, Wolters Kluwer, Seats & Sofa’s en Marktplaats met het genereren van leads en sales. Samen vormen de bedrijven, die hun eigen identiteit en locatie hebben behouden, een nieuwe (onafhankelijke) bureaugroep die 250 medewerkers telt en media- en consultancybestedingen van 200 miljoen euro beheert. Voor meer informatie: https://www.abovomedia.nl en https://www.maxlead.com/.