Nostalgische seniorenzender ONS behaalt sinds het toenemen van de corona-maatregelen in Nederland hoge kijkcijfers. Afgelopen zaterdag bereikte de zender bijvoorbeeld 427.000 kijkers, het hoogste bereik van 2020. Ouderen verlangen tussen al het corona-nieuws steeds meer naar een alternatief op televisie.
 
Nu de corona-maatregelen van de overheid steeds strikter worden, neemt het aantal Nederlanders dat voor de televisie kruipt gestaag toe. Niet alleen Netflix is in trek, ook de  kleinere themakanalen groeien in populariteit. Bij nostalgische televisiezender ONS stegen de kijkcijfers de afgelopen dagen mee in deze trend. Waar normaal gesproken zo’n 300.000 tot 350.000 kijkers de zender weten te vinden op een gemiddelde zaterdag, stemden afgelopen zaterdag maar liefst 427.000 mensen op ONS af.
 
ONS wijdt de stijging in kijkcijfers aan de grote behoefte van kijkers aan nostalgie en ontspanning tegenover het nieuws over de corona-verspreiding. Veel klassiekers uit de televisiegeschiedenis zijn bij ONS terug te zien. Zoals bijvoorbeeld Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen? en The Flying Doctors. Binnenkort keren ook bekende titels als de comedy Hi-de-Hi! en de dramaserie Ballykissangel terug op deze zender.
 
Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens. Bij ONS vind je verhalen over de tijd waarin we leven, altijd met een link naar het verleden. Of het nu een oude serie is waar je vroeger zo van genoot, liedjes die je zó weer meezingt of een nieuw format speciaal gemaakt door ONS. Bij ONS herleef je je jeugd, voel je verbonden met leeftijdsgenoten en geniet je van de generatie na je. Het fijne van toen, in een jasje van nu.
 
ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en bij KPN op kanaal 89 in het pluspakket. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.