De overname van het online videonetwerk maakt de Scandinavische markt nu ook voor Nederlandse adverteerders bereikbaar

 

ShowHeroes Group, Europa’s grootste, onafhankelijke leverancier van video-oplossingen, maakt vandaag de overname van de PlayAd Media Group bekend. Door de overname stijgt het totale aantal maandelijkse video-impressies van ShowHeroes Group van 2,5 miljard naar 2,8 miljard, waarbij het aantal unieke gebruikers per maand in Europa van 192 miljoen naar bijna 220 miljoen groeit.

Uniek in Nederland

De overname van PlayAd is de tweede M&A-deal van ShowHeroes Group in 2021 en de vierde in twee jaar tijd. In 2020 kocht ShowHeroes Group al het Nederlandse Streamads, Viralize in Italië en Union Media in het Verenigd Koninkrijk. Nu het grootste onafhankelijke videonetwerk van Scandinavië aan de groep wordt toegevoegd, is het voor de Nederlandse klanten van de ShowHeroes Group ook mogelijk om in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland videocampagnes in te kopen. Iets wat door de Nederlandse adverteerders enthousiast is ontvangen.

Erik Dubbeldeman, Country Manager ShowHeroes Group Nederland: “De overname van PlayAd zorgt ervoor dat wij Nederlandse adverteerders en lokale hubs op Europees niveau nog beter kunnen bedienen. En dat is, zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende bigtech platformen en reguliere cookies toeneemt, geen overbodige luxe. Door de uitbreiding naar de Scandinavische markt zijn we nu in de belangrijkste landen binnen Europa en daarbuiten actief en dat is met name voor de lokale hubs enorm interessant.”

 

Verrijking van het portfolio

Ilhan Zengin, oprichter en CEO ShowHeroes Group: “Het toevoegen van PlayAd aan de ShowHeroes Group opent een breed scala aan extra kansen en mogelijkheden voor al onze partners. Met name de livestream techniek, het platform en de unieke videocontent van PlayAd zijn een verrijking van ons portfolio. We hadden ons dan ook geen betere partner kunnen wensen om de status quo van de grote technologiebedrijven uit te blijven dagen en tegelijkertijd lokale uitgevers en adverteerders in Europa te ondersteunen met onze digitale videocontent en ?techniek.”

Over ShowHeroes Group
Video is het belangrijkste medium van onze tijd. Het is de basis geworden van alle vormen van digitale content: verhalen worden ermee verteld, nieuws wordt ermee verspreid en merkimago’s worden ermee opgebouwd. Na het tijdperk van grote spelers als YouTube, Facebook en TikTok vraagt het wereldwijde medialandschap nu om diversiteit, innovatie en onafhankelijkheid.

 

ShowHeroes Group is de grootste en onafhankelijke technologieleverancier van digitale video-oplossingen voor uitgevers en adverteerders in Europa. Het bedrijf is in 2016 opgericht en sindsdien door een strategie van organische groei en overnames explosief gegroeid. Op dit moment werken er meer dan 200 medewerkers bij het bedrijf, dat wereldwijd kantoren heeft in onder andere Berlijn, Milaan, Riga, Londen, Amsterdam, Parijs en Moskou. Expansie naar de VS, Latijns-Amerika en Scandinavië staat op de planning.

 

About PlayAd

PlayAd Media Group (PMG) is the biggest independent technology driven digital media company in the Nordics, offering advertisers, publishers and content providers a complete solution for online video.

 

The company was recently internationally awarded in The European Business Awards as a National Champion and received a gold medal in the category Entrepreneur of the year. The company is also the only media company in Sweden that, for five consecutive years, has received the prestigious DI Gasellen and The Deloitte’s Fast 50 Award, which ranks the fastest growing technology companies in Sweden.