NOS Jeugdjournaal onderzoekt populariteit strips

 

Naar aanleiding van de lancering van het stripblad ‘Jump’ plaatste het NOS Jeugdjournaal de stelling: Lees jij weleens strips? Of vind je boeken leuker? Bijna 60% (58,8%) van de kijkers vindt het lezen van strips leuker. De Jump-hoofdredacteur (10) Tim snapt dit wel: “De plaatjes maken het lezen leuker en makkelijker. Door strips ben ik ook weer meer boeken gaan lezen.”

Vanaf vandaag ligt het stripblad Jump in alle tijdschriftenwinkels en supermarkten. Met een startoplage van 26.000 exemplaren is het na Donald Duck weekblad het grootste stripblad voor jongens en meisjes. Hoofdredacteur Tim overhandigde gisteren de eerste exemplaren aan de officiële Lucky Luke en Suske & Wiske.

Wat de jeugd kan verwachten van Jump: elke maand genieten van heel veel strips die het plezier van lezen aanwakkeren, waaronder klassiekers die bij iedere ouder jeugdsentiment zullen oproepen zoals Boes en Inspecteur Netjes en natuurlijk nieuwe strips, zoals Mythos, Frikken en Darius. Tim: “Het zijn vooral vrolijke strips. Geen bloed of seks. Daar hou ik niet van.”

Ook interviewt hoofdredacteur Tim (10 jaar) elke keer een (bekend) persoon die hij bewondert. Tim: “Dat wordt geen eindeloos kletsverhaal, maar een interview in stripvorm gemaakt door Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer. Voor het eerste nummer heb ik een ontzettend leuk gesprek gehad met John Flanagan, schrijver van Broederband en De Grijze Jager.”

Verder in het eerste nummer: het begin van het vervolgverhaal ‘De Koddige Kater’ van Suske en Wiske, een interview met Helena Vandersteen (de dochter van de tekenaar, die model stond voor Wiske), tekentips, een uitneembare poster en strips van o.a. Hein de Kort, Jean-Marc van Tol, Hanco Kolk, Wil Raymakers en Henrieke Goorhuis.

Aan de basis van stripblad Jump ligt de gelijknamige strip van Charel Cambré. Zijn strip is het openingsverhaal en ook Cambré is voor dit nummer door Tim geïnterviewd.

 

Jump verschijnt in alle winkels en supermarkten en daarna elke maand. Losse nummers: € 4,25 www.jumpstripblad.nl