De oprichter van Student Power, Carlien Hartgerink, heeft het beheer van de online banenmarktsite overgedragen aan angel investeerder Anne Koolen. Het bedrijf verwacht een snelle groei de komende tijd.

 

“Carlien heeft een bedrijf gebouwd wat goed schaalbaar is. Ze heeft bewezen dat Student Power bijdraagt aan de behoeften van zowel studenten als werkgevers, dus het wordt tijd dat we onze services verder gaan aanbieden in Nederland en daarbuiten,” zegt Koolen, die haar aandeel in Student Power heeft vergroot naar een meerderheid.

 

Hartgerink heeft het bedrijf met de steun van Koolen opgericht in 2019. Hartgerink blijft betrokken als adviseur en behoudt ook nog een aandeel in het bedrijf. 

 

“Ik ben trots op waar Student Power op dit moment staat en wat ik heb opgebouwd. Met Student Power helpen we daadwerkelijk bedrijven en studenten om elkaar te vinden en te versterken. Studenten doen relevante werkervaring op en bedrijven hebben de mogelijkheid om te investeren in jong talent”, zegt Hartgerink.

 

Student Power wil het economische herstel van de wereldwijde pandemie ondersteunen door het makkelijk te maken voor werkgevers om getalenteerde freelancers en remote werknemers te werven, en daarbij dus nieuw en relevant werk voor studenten te creëren, die zowel een inkomen als werkervaring nodig hebben aan de start van hun carriere.

 

“Twee jaar geleden heb ik in Student Power geïnvesteerd omdat ik geloofde dat de banenmarkt anders moest om aan de wensen van generatie Z te voldoen. Deze generatie wil nieuwe manieren vinden om werk en thuis te combineren,” zei Koolen.

 

“Sindsdien heeft Covid-19 de wereld online gebracht en ons doen helpen realiseren dat flexibel, digitaal werk een oplossing kan bieden voor zowel werkgevers als werknemers. Student Power faciliteert deze transitie door deze nieuwe digitale werknemers en andere getalenteerde individueen te verbinden aan bedrijven die momenteel hun werkwijze compleet aan het omgooien zijn.”

 

Student Power’s groeistrategie heeft al een significant bedrag aan funding opgehaald van investeerders, dus Student Power verwacht de seed investeringsronde te closen in het eerste kwartaal van 2021.

 

Over Student Power

Student Power is een online platform dat studenten helpt om relevant part-time werk, stages en traineeships te vinden bij bedrijven die hun vaardigheden goed kunnen gebruiken. Het platform helpt studenten relevante werkervaring op te doen en geeft werkgevers toegang tot talent in een vroeg stadium van hun carrière. Er is geen tussenpersoon, wat het bedrijf onderscheid van uitzendbureaus. Studenten kunnen werkgevers direct berichten, terwijl werkgevers toegang hebben tot een uitgebreide CV database die het ook voor hen mogelijk maakt om direct contact te maken.

www.studentpower.com

Foto: Carlien Hartgerink en Anne Koolen bij de launch van Student Power in 2019