Uit ruim 200 inzendingen voor ‘The Cast’, een initiatief van Talpa Network om podcastmakers te helpen en ondersteunen bij het realiseren van hun creatieve idee, zijn vier ijzersterke concepten geselecteerd. Een vakkundige jury, bestaande uit onder andere hoofdredacteuren, programma- en podcastmakers, koos voor deze inzendingen op basis van creativiteit en potentie. 'De Groundhoppers', ‘De H van Hetero’,  ‘Troostgerechten’ en 'Waarom lach je?!' zijn dé podcastideeën die tot leven worden gebracht. De creatieve bedenkers hierachter worden de komende maanden met behulp van de juiste middelen en kennis ondersteund om hun idee uit te werken tot een hoogwaardige podcastproductie.

 

De makers gaan samen met Talpa Network aan de slag om van hun idee een goed verhaal te maken. Zij krijgen budget voor de volledige realisatie, de juiste faciliteiten en worden door de beste content- en audioprofessionals van Nederland begeleid bij de productie van hun podcast. Het bereik van de podcasts krijgt een enorme boost door de marketingkracht van Talpa Network en distributie via audioplatform JUKE naar grote podcast-platformen zoals Spotify.

 

Paul Römer, Managing Director Radio & TV: “Afgelopen jaar zetten we onze deuren wagenwijd open voor hét gouden podcastidee. De hoeveelheid inzendingen voor 'The Cast' laat zien hoeveel creativiteit er in Nederland is, waardoor we uiteindelijk zelfs vier ijzersterke ideeën hebben geselecteerd. De gekozen podcastideeën bieden uiteenlopende verhalen die gehoord moeten worden en we kunnen niet wachten om deze via onze platformen met Nederland te delen!”

 

Dit zijn de gouden podcastideeën

'De Groundhoppers': Een podcast van Kevin Kraan en Metin Karatas, twee vrienden die op zoek gaan naar de verhalen achter vergeten voetbalclubs. Clubs die ooit héél groot waren en een roemruchtige historie hebben, maar in de vergetelheid van het hedendaags voetbal terecht zijn gekomen. Wat is er precies gebeurd? En hoe gaat het nu met de clubs? 

 

'De H van Hetero': Een podcast van Luuk Dresen en Solange Dekker, een hetero cisman en een transvrouw uit de LHBTIQA+ gemeenschap die in gesprek gaan met als doel verbintenis tussen de communities te creëren en de afstand te verkleinen. Elke aflevering wordt een nieuwe letter besproken en een gast uitgenodigd die deze letter vertegenwoordigd.

 

'Troostgerechten': Een podcast van Lonneke Bijman die de keuken in gaat met mensen die moedig genoeg zijn levensingrijpende gebeurtenissen te delen. Samen maken zij het ultieme comfortfood-gerecht van de gast, praten ze over een periode in het leven waarin deze troost extra hard nodig was én eten ze het troostgerecht op.

 

'Waarom lach je?!': Een podcast van Annemijn van Hilten over haar zoektocht naar humor. Wat is typisch Nederlandse humor? Mag je nog steeds overal grappen over maken? Wat en wie beïnvloedt onze humor? En waarom hebben we humor nodig in ons leven? Van voetbalhumor, meelachen met cabaretiers tot grappen over corona: alles komt voorbij. 

 

The Cast

‘The Cast’ is hét initiatief waardoor creatieve makers met een ijzersterk podcastidee kans krijgen op een groot podium, met een bereik in heel Nederland. Talpa Network biedt hiermee zowel jong talent als ervaren verhalenmakers de kans om hun podcastidee groots uit te werken en te lanceren. Met geld, distributie, kennis en kracht wordt ervoor gezorgd dat deze verhalen gerealiseerd en gehoord worden door heel Nederland.

 


TALPA NETWORK
Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn (multi)media-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Video (o.m. SBS6, Net5, Veronica, SBS9, KIJK, TV538), Audio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica, Radio 10 en JUKE), Social (o.m. StukTV en Gierige Gasten), LINDA. en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag) en Events. Deze onderdelen worden ondersteund door Media Solutions & het Bureau. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.

John de Mol is de bedenker van een aantal wereldwijde blockbuster formats, zoals Big Brother, Deal or No Deal en The Voice. Voor laatstgenoemde show ontving hij vier Emmy Awards.