Vandaag rolt om 11.00 uur het stripblad Jump vers van de pers bij drukkerij Scholma in Bedum. De tienjarige hoofdredacteur Tim overhandigt daar ter plekke de eerste exemplaren aan de officiële Lucky Luke en Suske & Wiske.

Wat de jeugd kan verwachten van Jump: elke maand genieten van heel veel strips die het plezier van lezen aanwakkeren, waaronder klassiekers die bij iedere ouder jeugdsentiment zullen oproepen zoals Boes en Inspecteur Netjes. Ook interviewt hoofdredacteur Tim (10 jaar) elke keer een (bekend) persoon die hij bewondert. Tim: “Dat wordt geen eindeloos kletsverhaal, maar een interview in stripvorm gemaakt door Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer. Voor het eerste nummer heb ik een ontzettend leuk gesprek gehad met John Flanagan, schrijver van Broederband en De Grijze Jager.”

Verder in het eerste nummer: het begin van vervolgverhaal ‘De Koddige Kater’ van Suske en Wiske, een interview met Helena Vandersteen (de dochter van de tekenaar die model stond voor Wiske), tekentips, een uitneembare poster en strips van o.a. Hein de Kort, Jean-Marc van Tol, Hanco Kolk, Wil Raymakers en Henrieke Goorhuis.

Aan de basis van stripblad Jump ligt de gelijknamige strip van Charel Cambré. Zijn strip is het openingsverhaal en ook Cambré is voor dit nummer door Tim geïnterviewd.

 

 

 

Jump, stripblad voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar, verschijnt dinsdag 28 juli in alle winkels en supermarkten en daarna elke maand.

Losse nummers: € 4,25

www.jumpstripblad.nl