Al meer dan 60 jaar is Tineke de Nooij actief op radio en tv. En nog steeds is zij de Koningin van de Radio. Vriend en oud-Radio Veronica-dj Ad Bouman reikte daarom vandaag de Media Oeuvre Award 2021 aan De Nooij uit op haar 80ste verjaardag in een speciale uitzending van haar eigen Omroep MAX-radioprogramma TinekeShow. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, het grootste online vakplatform voor mediaprofessionals.
 
Het juryrapport meldt: Al op haar 12de was zij voor het eerst te horen op de radio. Vanaf haar 18de ging ze aan de slag voor Radio Veronica en schreef zij als eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland omroepgeschiedenis. En ze is nu ook nog het langst actief in de landelijke media. Tineke is en was radiomaakster tv-presentatrice, voice-over, onderneemster, podcastmaker, middag tv-initiator, regisseuse, producent, columnist en zet zich met de Tineke Trofee in voor veel goede doelenprojecten. Genoeg redenen waarom zij volgens de jury een oeuvre award verdient, maar de jury legt vooral nadruk op haar enorme vakbekwaamheid waar collega's, maar vooral haar luisteraars van mogen genieten
  
Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer vanzelfsprekend dat De Nooij deze prijs ontvangt. "Haar gehele carrière weet zij Nederlanders voor de radio én tv te krijgen. Zelfs op haar 80ste is ze nog steeds het luistercijferkanon van NPO Radio 5!", aldus Otto.
 
Ad Bouman: "Zonder Tineke was ik waarschijnlijk nooit bij Radio Veronica komen werken. Zij wist één van de opnametechnici van de zeezender te overtuigen om mij aan te nemen. Naast mijn eigen programma's was ik van haar programma's Koffietijd, Jazzjournaal en later Tineke, de opnametechnicus. In de toch wel mannenwereld van Veronica, stond Tineke haar mannetje wel."
 
Over de Media Oeuvre Award
De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de nog actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter en André van Duin. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Niels Baas (NLZIET), Bas Nieuwenhuijsen (Aether/Spreekbuis.nl) en Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl). De Media Oeuvre Award wordt mogelijk gemaakt door NLZIET.