~ Gemiddelde stijging van uitgeversprijzen naar verwachting 5 tot 6 procent voor individuele titels en 4 tot 5 procent voor digitale pakketten ~

 

De nieuwste editie van het Serials Price Projection Report van EBSCO Information Services (EBSCO) is nu uitgebracht. Het volledige rapport is, evenals een overzicht van de gemiddelde prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar, te vinden op https://journals.ebsco.com/products-services/explore-content.

 

In het rapport is te lezen dat de verwachte effectieve stijging van uitgeversprijzen (exclusief eventuele valutaeffecten) voor academische en medisch-wetenschappelijke tijdschrifttitels voor 2020 gemiddeld 5 tot 6 procent bedraagt, en voor digitale uitgeverspakketten 4 tot 5 procent. EBSCO creëert het Serials Price Projection Report op basis van informatie van een groot aantal uitgevers en analyses van historische prijsinformatie. Het rapport wordt jaarlijks opgesteld om informatieprofessionals te helpen bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar.

 

Het Serials Price Projection Report bekijkt marktdynamieken en gaat in op factoren die de wetenschappelijke informatiebranche beïnvloeden, waaronder bibliotheekbudgetten, digitale tijdschriftenpakketten, open access, overheidsverordeningen en economische omstandigheden.

 

Hoewel de verwachte prijsstijgingen voortkomen uit nauwkeurige analyses, is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van deze percentages aangezien deze gebaseerd zijn op historische trends en huidige schattingen. EBSCO zal de informatie in het rapport bijwerken zodra de economische situatie daar aanleiding toe geeft.

 

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. Kijkt u voor meer informatie op onze website. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.